TEAM ISLAND OG KULTURRETURS HISTORIE – bureauets baggrund

Rejsebureauet blev, under navnet Team Island, stiftet i 2003 af Ørn Petersen og hans familie, og havde før da arrangeret rejser til Island og Skotland.

I 2004 indtrådte K. Torben Rasmussen som chefrejseleder og produktchef. Torben har tidligere været direktør for Nordens hus i Island og er forfatter til Politikens rejseguide Turen går til Island.

Efter Ørn Petersens død i sommeren 2006 overtog K. Torben Rasmussen og Carl Erik Skovgaard Sørensen virksomheden og driver den på mange måder videre efter Ørns oprindelige idéer.

Under navnet KulturRetur (med Team Island) A/S er selskabet i dag blevet udvidet til også at tilbyde rejser til andre lande. Denne udvikling er sket i takt med, at vi finder personer med samme omfattende kendskab til nye lokaliteter, som vi har til Island. Bureauets øvrige medarbejdere er alle udvalgt ud fra to vigtige krav: De besidder et usædvanligt grundigt kendskab til de pågældende lande og en udpræget evne til at formidle dette kendskab og den lidenskab for landene, der også kendetegner dem.

Bureauet har ikke noget egentligt salgskontor, men operer fra hjemmekontorer og via internettet. Gennem bureauets mange tidligere kunder er der opbygget et stort netværk, og mange af de tilfredse kunder henviser nye til os. Det er vi taknemmelige for, og det stiller krav om fortsat højt niveau på alle områder. Lave lokale- og administrationsudgifter medfører, at

KulturRetur / Team Island kan præsentere konkurrencedygtige priser på rejser af høj kvalitet.

Vores største styrke er dog ikke lave priser, men grundighed og præcist tilpassede ture med stort fagligt indhold.

KulturRetur (med Team Island) A/S ejes og drives af K. Torben Rasmussen og Carl Erik Skovgaard Sørensen.

K. Torben Rasmussen er den daglige leder. Han har en meget bred erfaring, som det fremgår af de mest relevante hovedpunkter fra hans cv: Han er uddannet litteraturhistoriker fra Århus Universitet, var direktør for Nordens hus i Reykjavik (1994-98), leder af Århus Kunstakademi (2000-2004), og er forfatter til Politikens rejseguide Turen går til Island. Er desuden en hyppig anvendt foredragsholder. Siden 2004 har han arbejdet professionelt med at arrangere rejser til Island. Se mere her (link til udvidet C.V.).

Carl Erik Skovgaard Sørensen er islandsk konsul i Århus, advokat og partner i advokatfirmaet DELACOUR i Århus og andre steder. Han arbejder ikke i bureauet til hverdag, men bistår med idéer, inputs og kontakter bl.a. ved planlægning af erhvervsrelaterede rejser og ture. Han har selv rejst over det meste af verden og hjælper via sit netværk til at skabe de kontakter, der er med til at gøre en rejse speciel og direkte tilpasset kundernes behov.

KulturRetur / Team Island arrangerer i dag ture til Island, Færøerne, Irland og Balkan – flere destinationer er på vej eller arrangeres efter ønsker.

icon AKTUELT

Foredrag kalender

Vore rejseledere er også gode foredragsholdere. Dygtige og erfarne folk. Vil du vide mere om Irland, Færøerne, Grønland eller Balkan, så kontakt os gerne.

Det kan være i forbindelse med planlægningen af en rejse eller blot som et spændende indslag i jeres foredragsprogram

Vil du vide mere om Island, så se her

Flere 2019-rejser

I 2019 udbyder vi rejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske Tunesien. Hold øje med siden...

Se også vores rejser til Island på team-island.dk

Nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca 4 gange om året med relevante oplysninger om vores destinationer og rejser samt gode tilbud.

Vil du abonnére på KulturReturs nyhedsbrev kan du klikke her.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse sammen? Vi har mange års erfaring med, at arrangere rejser til grupper – efter jeres egne ønsker. Kontakt os og hør om mulighederne...

Gennerelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

icon TEAM-ISLAND

KulturRetur A/S samarbejder med et stærkt og kompetent hold af kvinder og mænd, der på hver sin måde bidrager til vores vellykkede rejser. Det fælles for dem er, at de brænder for deres områder og kender det bedre end de fleste. Alle taler dansk, nogle med charmerende accent, andre på en måde, der afslører at de har boet i Danmark gennem nogen tid.

En dygtig rejseleder lægger en masse til en tur, som man aldrig vil kunne læse sig til. Læn dig afslappet tilbage og nyd, at de har styr på det hele, og læn dig lyttende frem i sædet, når de fortæller. Måske bliver du endda udfordret på din viden og holdning – ikke det værste…

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker og få glæde også af et godt socialt sammenhold eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til Island som vi præsenterer på www.team-island.dk.

Læs KULTURRETUR og TEAM ISLAND's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur's rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og forsøgt at få gennemført en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet. Men opblussen af politisk uro forhindrede gennemførelse.

I 2019 udbydes grupperejser til Færøerne, Italien, Irland, Nordsverige – samernes land og måske også Tunesien? Disse rejser bliver offentliggjort løbende, så hold øje med hjemmesiden... Alle vores rejser til Island findes på www.team-island.dk

Vores destinationer

#
Island har altid lokket med fremmedartede naturoplevelser, men det har været lidt dyrt. I dag kan man rejse let og lidt billigere, så hvorfor skulle du nu ikke…
#
Det internationale rejsemagasin, National Geographic Traveler, udnævnte i november 2007 Færøerne som det mest attraktive og mest uspolerede ø-samfund i verden –…
#
Fyldt med fantastiske landskaber præget af barskt og blidt, af grønt og blåt. Med en eventyrlig og farverig historie. Pubber med levende irsk folkemusik og sort…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.kulturretur.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked